Mitnet Home
MitNet Home
Τα νέα μας - Ανακοινώσεις
19/03/97ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ IN.LAN.DER. ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ HORIZON ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το πρόγραμμα Integration through training and Work - IN.LAN.DER. έχει επιλεγεί από την Σουηδική Δομή Στήριξης και το EUROPS ως αντιπροσωπευτικό πρόγραμμα του Αξονα HORIZON-DISADVANTAGED της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ στη χώρα μας, προκειμένου να λάβει μέρος στις θεματικές ομάδες εργασίας που θα διεξαχθούν για την ανάδειξη ορθών πρακτικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
26/02/97ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Θερμοκήπιο με φυτά που φροντίζουν παιδιά με ειδικές ανάγκες κατασκευάστηκε στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Το σχετικό Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοινωνικού Τομέα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας αναφέρει τα ακόλουθα:

"Με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της Αναπτυξιακής Εταιρείας του νομού Ημαθίας (ΑΝ.ΗΜΑ) και του Συλλόγου Γονεών και Κηδενόνων των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και με τη συνεργασία των Δήμων Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας, λειτουργεί θερμοκήπιο στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας.

Στο θερμοκήπιο αυτό, με την ευθύνη και την φροντίδα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και κάτω από την καθοδήγηση συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών, καλλιεργούνται άνθη, φυτά και καλλωπιστικά δένδρα. Τα φυτά αυτά το καταναλωτικό κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να συνεχίσουν την προσπάθεια τους και τη χαρά να αισθάνονται χρήσιμα και παραγωγικά".


Η χρηματοδότηση του παραπάνω εγχειρήματος γίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόγραμμα HORIZON-ΑΜΕΑ (Εθνικό πρόγραμμα: WORKING-IMPROVING) σε συνεργασία με τους προαναφερθέντες φορείς και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΚΕΚ-ΜΙΤ.
29/01/97ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ FORUM
Στις 25 και 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η διακρατική συνάντηση της υποεπιτροπής τεχνολογίας του προγράμματος FORUM. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της τρέχουσας εργασίας του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης ΚΕΚ-ΜΙΤ που έχει σαν αντικείμενο την παραγωγή ενός εκπαιδευτικού τίτλου σε CD για την εκμάθηση της κινηματικής (νοηματικής) γλώσσας, καθώς και η παρουσίαση της εμπειρίας του ΚΕΚ-ΜΙΤ σε θέματα εκπαίδευσης από απόσταση. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρεβρισκομένων με θέμα: "Νέες τεχνολογίες και εκπαίδευση Κωφών ατόμων.

Στη συνάντηση παρεβρέθησαν:

Dr. Rolf Schulmeister από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου (Centre for Deaf Studies) - Υπεύθυνος της διακρατικής
Dr. Jim Kyle από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ
Dr. Χρυσσόστομος Παπασπύρου - Επιστημονικός υπεύθυνος και συγγραφέας του εκπαιδευτικού υλικού για την εκμάθηση της κινηματικής (νοηματικής) γλώσσας
Dr. Νίκος Κρημνιανιώτης - Επιστημονικός Σύμβουλος του ΚΕΚ-ΜΙΤ
Mr. Frank Blades από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ
Mr. Marc Houtekier και Mrs. Marijke Cappaert από τον οργανισμό PRODEM του Βελγίου
κα. Μαρία Κρημνιανιώτη Διευθύντρια του ΚΕΚ-ΜΙΤ Θεσσαλονίκης
και ο κος. Ανδρέας Ξανθός Τεχνικός Διευθυντής του ΚΕΚ-ΜΙΤ και υπεύθυνος της ομάδας υλοποίησης του εκπαιδευτικού λογισμικού


18/12/96ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΗΣΗ"
Στις 18/12/96 πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στα πλαίσια του Ε.Π. "Καταπολέμηση του Αποκλεισμού από την Αγορά Εργασίας". Την ημερίδα διοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, Το τμήμα Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και το ΚΕΚΜΟΚΟΠ του Παντείου Πανεπιστημίου. Στην ημερίδα παρεβρέθησαν ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού κος. Λαμπρινίδης, καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι φορέων που ασχολούνται με Παλιννοστούντες και Πρόσφυγες, καθώς και εκπρόσωποι Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.
12/11/96ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Γ.Ε. ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΙΝ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΔΙΚΤΥΟ
Στις 11/11/96 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ε.Γ.Ε. Αχαρνών, στην οποία παρουσιάσθηκαν τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα στο πρόγραμμα KIN-ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΔΙΚΤΥΟ. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων που στοχεύουν στη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής θέσης των Γυναικών στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και στους Δήμους Ύδρας και Ιωαννίνων. Στο πρόγραμμα, το οποίο είναι διακρατικό, συμμετέχουν 13 Φορείς από την Ελλάδα, με επικεφαλής το Διαδημοτικό ΚΕΚ ΕΥΠΥΡΙΔΕΣ.

Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκαν οι μέχρι σήμερα ενέργειες σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Δημιουργίας Κέντρων Ισότητας και Προσανατολισμού, απασχόλησης των καταρτιζομένων, ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε ζητήματα Ισότητας. Επίσης έγινε παρουσίαση του δικτύου υποστήριξης των Δομών Ισότητας καθώς και της βάσης Πληροφοριών που θα λειτουργήσει σε κάθε Κέντρο Ισότητας. Το δίκτυο και η βάση Πληροφοριών, έχουν σχεδιασθεί και αναπτυχθεί από το ΚΕΚ-ΜΙΤ.

Στην εκδήλωση παρεβρέθησαν οι Δημοτικές αρχές του Μενιδίου, εκπρόσωποι από τους Δήμους Ανω Λιοσίων, Ιωαννίνων και Ύδρας, εκπρόσωποι από τα Παραρτήματα Ε.Γ.Ε. Αθηνών, Ιωαννίνων, Βόλου, Αχαρνών, Εκπρόσωποι από την Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης, εκπρόσωποι από το Κέντρο 'Ερευνας και Τεκμηρίωσης Γυναικείων Θεμάτων, ο βουλευτής της περιοχής κος. Ηλίας Παπαηλίας, η πρόεδρος της Ε.Γ.Ε. κα. Κυπριωτάκη καθώς και πλήθος κόσμου.

10/11/96ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LINKS
Από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Νάουσσα η 3η διακρατική συνάντηση του προγράμματος LINKS (Εθνικό πρόγραμμα WORKING-IMPROVING) το οποίο εντάσσεται στην Κοινοτική Πρωτοβουλία "ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ" - HORIZON και αφορά 'Ατομα με Ειδικές Ανάγκες. Η συνάντηση αυτή διοργανώθηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΚΕΚ-ΜΙΤ που είναι υπεύθυνο για τη διακρατική. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος όλοι οι Εθνικοί εταίροι του προγράμματος, καθώς και Οργανισμοί από την Ιρλανδία και Ιταλία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν μεθοδολογίες εκπαίδευσης ΑΜΕΑ και μεθοδολογίες προσαρμογής εξοπλισμού στις ανάγκες των ΑΜΕΑ. Επίσης παρουσιάστηκε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης από απόσταση, το οποίο στηρίζεται στις τεχνολογίες των πολυμέσων και του Internet.


| Mit Net Home | Επιστροφή στην αρχή της σελίδας |