E.F.E.T.-BANNER

Το ΚΔΒΜ2- ΚΕΚ  Μ.Ι.Τ. Α.Ε. διοργανώνει προγράμματα κατάρτισης στις «Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων»,
με πιστοποίηση του ΕΦΕΤ
ΥΑ 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007

Σύμφωνα με τις διατάξεις της Yπουργικής Aπόφασης 14708/17-08-07 (ΦΕΚ Β’ 1616), η κατάρτιση των εργοδοτών και εργαζομένων των επιχειρήσεων τροφίμων είναι υποχρεωτική και αποσκοπεί στην διασφάλιση της ποιότητας και της παραγωγής ασφαλών προϊόντων καθώς και στην προστασία του καταναλωτή

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε άτομο μιας επιχείρησης τροφίμων που έρχεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε επαφή με τα τρόφιμα και συγκεκριμένα σε εκείνους που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υ.Α.

ΣΤΟΧΟΣ

Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει τον καταρτιζόμενο σε θέματα στοιχειώδους υγιεινής των τροφίμων, έτσι ώστε αυτός κατά την εξάσκηση των καθηκόντων του αφ’ ενός μεν να μην αποτελεί μέσο διακινδύνευσης της ασφάλειας των παραγομένων προϊόντων, αλλά επίσης ούτε με τις ενέργειές του να την θέτει σε κίνδυνο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Το πρόγραμμα κατάρτισης είναι  διάρκειας 10 ωρών, στις «Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων» – Πρόγραμμα Επιπέδου 1. και αποσκοπεί στη διασφάλιση της ποιότητας, της παραγωγής ασφαλών προϊόντων και της προστασίας του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων.

Οι θεματικές ενότητες που θα διδαχθούν, όπως έχουν οριστεί από τον ΕΦΕΤ είναι:

1η ημέρα (5 ώρες) :

2η ημέρα (5 ώρες):

  • Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
  • Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
  • Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
  • Ατομική υγιεινή &συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
  • Το Εργασιακό Περιβάλλον
  • Πρακτικές καθαρισμού
  • Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
  • Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Ο φορέας μας συνεργάζεται με έμπειρους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές από το Μητρώο Εκπαιδευτών Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων του ΕΦΕΤ.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Στο τέλος του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι υπόκεινται σε γραπτή δοκιμασία (εξετάσεων), σε εξετάσεις που ορίζει ο ΕΦΕΤ, προκειμένου να αξιολογηθούν. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός χορηγεί προσωρινή Βεβαίωσης Παρακολούθησης και με την επιτυχή συμμετοχή των εκπαιδευομένων στις εξετάσεις, ο ΕΦΕΤ αποστέλλει στους δικαιούχους την επίσημη Βεβαίωση κατάρτισης (Πιστοποιητικό).

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα, συμπληρώνοντας την Αίτηση Συμμετοχής και να την αποστείλουν μέσω φαξ ή μέσω e-mail, στα κατά τόπους παραρτήματα μας.

Για να κατεβάσετε την Αίτηση Συμμετοχής στο πρόγραμμα πατήστε
ΕΔΩ εάν είστε εργοδότης και
ΕΔΩ  εάν πρόκειται για εργαζόμενους επιχείρησης

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ για:

ΑΤΤΙΚΗ: ως συνημμένη με e-mail στοkekmit@mitnet.gr Ή με fax στο 210 2486 046

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ως συνημμένη με e-mail στο kekmit-thes@mitnet.gr Ή

με fax: στο 2310 551609

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες πριν συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, δηλώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Επώνυμο: *

Όνομα: *

Τηλέφωνο: *

Email: *

Περιοχή: *
ΑττικήΘεσσαλονίκηΜεσολόγγιΚαλαμάτα

* Απαραίτητα στοιχεία

Τελευταία Νέα

Τηλ. Κέντρο Πληροφόρησης της ΕΥΕ-ΕΚΤ
για Προγράμματα VOUCHER:

800 1144444
www.voucher.gov.gr